Peachez, een romance – Ilja Leonard Pfeijffer

peachez_b0d

 

Volgens Lily

Een parel van een verhaal! Een professor die via internet verliefd wordt op Sarah Peachez, iets wat zijn tot dan toe saaie leven totaal overhoop gooit. Hij wordt slordig in zijn werk, koopt nieuwe kleding en besluit uiteindelijk haar te gaan opzoeken. Je zou tijdens het lezen wel willen schreeuwen: ‘Doe het niet!” Want je voelt aankomen dat het fout gaat. En dan de mooie manier waarop het boek eindigt. Zo goed geschreven en zo geloofwaardig, oprecht en vol compassie. Of zoals op de flap staat: Een filosofische roman over geloof, hoop en liefde die leest als een thriller. Dat het verhaal dan ook nog gebaseerd is op een waargebeurd verhaal maakt het helemaal af. Een absolute aanrader!

Het is de eerste keer dat ik iets van Ilja Leonard Pfeiffer las, ik ben ooit in La Superba begonnen, maar om de een of andere rede heb ik het nooit uitgelezen; dat ga ik nu zeker toch een keer doen. Of zal ik beginnen bij Brieven uit Genua….

Fragment

Ik zou een vergelijking kunnen maken met religie. Het is niet Gods schuld dat Hij niet bestaat. Het mysterie van het geloof is dat wij Hem hebben geschapen naar ons beeld omwille van het geloof. Het geheim van Gods liefde is dat deze volmaakt is en eindeloos omdat zij volledig van onze kant komt als een projectie van onze verhevenste voorstelling van het goede op een leeg scherm en dat Hij de illusie niet verstoort door te bestaan. Gods grootste gift aan ons is dat Hij Zijn post niet beantwoordt en Zijn telefoon niet opneemt en ons alle vrijheid gunt om Hem lief te hebben zoals wij Hem het liefst hebben. Ons geloof in Hem en onze liefde voor Hem zijn niet van Zijn bestaan afhankelijk. Integendeel. Zijn bestaan zou ons geloof en onze liefde onmogelijk maken. Wij hebben Hem bedacht en als een fantasie in de hemel geplaatst omdat wij beseffen dat onze levens leeg waren zonder geloof en liefde. Het is niet God die onze levens verrijkt, maar ons geloof in Hem.

ilja_leonard_pfeiffer_953

Ilja Leonard Pfeiffer

Titel: Peachez
Schrijver: Ilja Leonard Pfeiffer
Uitgever: De Arbeiderspers
isbn: 9789029511643
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s