Lily’s Kookboekenlounge

koksmuts_b58

Hoe werkt de Kookboekenlounge?

Vanwege Corona is het helaas niet mogelijk een Kookboekenlounge te organiseren momenteel. Zodra het weer kan zal hier het nieuwe boek en de nieuw datum aangekondigd worden.

We organiseren eens in de drie maanden een Kookboekenlounge. We kiezen iedere keer een kookboek uit waar, naast lekkere recepten ook een ‘goed verhaal’ in staat of, een leesboek waar naast een goed verhaal ook lekkere recepten in staan. Wanneer je je aanmeldt voor een Kookboekenlounge betaal je een bepaald bedrag, dat bedrag is inclusief het kookboek dat we die keer behandelen en de bespreking mét drankjes. Je kookt zelf iets uit het boek dat we bespreken en op de dag zelf eten we dat gezellig met elkaar op, drinken er wat bij en geven hier ons commentaar op. Je kunt je voor iedere bijeenkomst opnieuw aanmelden, het is dus niet zo dat je verplicht alle keren aanwezig moet zijn.

Volgende Kookboekenlounge: vrijdag 22 november 2019!

We gaan dan lezen en koken uit Fratello & Sorella. Over Italië, komen en lekker eten. Geschreven door Frans en Karin van Munster. De prijs voor deze Kookboekenlounge bedraagt € 32,50 per persoon. Hiervoor krijg je dus het boek Fratello & Sorella en de bespreking met drankjes. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar lilysbooksandcooks.com. Je ontvangt dan een bevestiging met alle gegevens.

fratello

Welke boeken hebben we al behandeld?

hartstikke_051

Het eerste boek dat we hebben behandeld was HARTSTIKKE MEDITERRAAN: langer, fitter en slanker leven dankzij de mediterrane keuken, geschreven door Annemieke en Janine Jansen. De bijeenkomst was zeer geslaagd, we hebben heerlijk gegeten en het boek, het verhaal erachter én de recepten goed kunnen beoordelen. Zo werder er geserveerd: Tortillitas met gedroogde-tomaten-mayonaise (door Janet), Baccalàbitterballen (door Evelyn) trouwens ook weer lekker met de tomaten-mayonaise, Scampi met panade uit de grill (door Jolande), Gevulde tomaten met kikkererwten (door Annie), In ahornsiroop gekaramelliseerde pecannoten en Amandelen met La Chinata (door Anita), Farrosalade met tomaten en garnalen (door Astrid), Water met smaakjes: Appels en passievruchten, en Granaatappel en watermeloen (door Anita), Cocktails: Fruity Venice en Bee’s Knees (door Charlotte) en Slanke sachertorte (door Andrea).

tlv_c78

Het tweede boek dat we onder de loep hebben genomen was TLV van Jigal Krant, winnaar van het Gouden Kookboek 2018. Een boek vol recepten en verhalen uit Tel Aviv. Voor Jigal Krant is dit boek een culinaire ode aan zijn tweede thuis. Naast fantastische foto’s, mooie verhalen bevat het boek een groot aantal lekkere recepten. Na het lezen van dit boek krijg je acuut zin om een ticket naar TLV te boeken! De deelnemers aan deze avond hadden de heerlijkste gerechten gekookt zoals Borekas met spinazie en Pita bruschetta met mozzarella, muntpesto en granaatappelpitten (door Jolande), Groente-Laffa met gefrituurde bloemkool (door Janet), Malabi en Truffels van techina en chocolade (door Astrid), Rokerige tomatensoep met gehaktballetjes (door Anita), Bataat met stoofvlees, gremolata en techina (door Annie), Baba Ganoesj (door Heidi) en een Oosterse notensalade en Snelle Israëlische salade (door Charlotte). Een zeer geslaagde avond met heerlijk eten!

Meedoen met de Kookboekenlounge?

Lijkt het je leuk om mee te doen met de Kookboekenlounge? Geef aan dat je interesse hebt door een mail te sturen naar lilysbooksandcooks@hotmail.com. De datum van de eerstvolgende bijeenkomst is dus 22 november.

.

Advertentie