Over mij

Als kind kwam ik al in de keukens van restaurants omdat ik mee mocht met de chauffeurs van het bedrijf van mijn ouders (een groothandel in horecaspullen). Toen is mijn liefde voor food volgens mij al begonnen. Tegelijkertijd las ik alles wat los en vast zat, de bibliotheek kende geen geheimen voor me. En zo is het altijd gebleven, heel erg veel lezen, en genieten van eten.

En de combinatie van deze twee passies is waar ik het spannend vind worden. Culinair literair, literalicous, hoe je het ook wilt noemen. Als er over eten geschreven wordt, vind ik het al leuk. Of dit nou kookboeken zijn of mooie romans waar eten een belangrijke rol in speelt. Maar ook goeie literaire romans maken mij blij. Daarbij hou ik van goeie teksten en mooie beelden. En zaken waar een verhaal achter zit.

De afgelopen jaren heb ik veel leuke dingen gedaan, zoals het opzetten van een traiteurzaak in Utrecht, het runnen van een groot partycentrum met restaurant in Haastrecht, het organiseren van literaire evenementen en ben ik ook nog ambtenaar van de burgerlijke stand geweest.

Naast mijn secretariaatsbureau Lily’s Secretariaatsservice, en mijn werk als frontofficemedewerker bij Bibliotheek Gouda, organiseer ik onder de naam Lily’s Books and Cooks evenementen die met lezen, boeken en/of koken te maken hebben. Zoals het begeleiden van nieuwe leesclubs (omdat ik het zelf zo leuk vind om in een leesclub te zitten). Verder houd ik dit blog bij met boekenrecensies en allerlei andere leuke wetenswaardigheden over boeken en koken. Iedere boekenrecensie op dit blog begint met mijn eigen mening over een bijzonder boek dat ik onlangs heb gelezen, gevolgd door een bijzonder fragment.

Lily’s Literaire Leeslounge is een club van mensen die het leuk vinden om over boeken te praten. We komen eens in de zoveel tijd bij elkaar op een inspirerende plek in Gouda en delen dan de bijzonderheden die ons op vielen aan een boek dat we gelezen hebben. Er zijn inmiddels zeven Leeslounges waaronder ook een die Engelstalige boeken leest en nummer acht gaat binnenkort van start. Daarnaast is er ook een Kookboekenlounge: lezen en koken uit een bijzonder boek en dit vervolgens met elkaar opeten. Wil je je aansluiten bij een Leeslounge? Stuur een reactie of mail me op lilysbooksandcook@hotmail.com.

Momenteel ben ik bezig met het opzetten van een Cursus Inleiding in de literatuur. Omdat lezen zoveel leuker wordt als je er meer over weet! Lees hierover elders op dit blog meer informatie. En ik ben bezig de fundamenten te leggen voor een boek dat ik heel graag wil schrijven. Een boek over boeken! Binnenkort meer hierover.

En wie ben ik?

Anita Ootjers, boekenfanaat, tekstliefhebber, beeldbewonderaar, cultuurslurper en culinair verwonderaar. Je kunt me bereiken per mail: lilysbooksandcooks@hotmail.com.

IMG_9699

En wie Lily is? Kijk maar…
https://www.youtube.com/watch?v=_5kKo2_2MzI

Advertentie

Een gedachte over “Over mij

  1. Goedemiddag Lily, mijn naam is Jeroen Dasselaar en ik houd ook van lezen. Ik woon in Gouda. Graag zou ik wat meer informatie willen over uw leesclub. Doen daar ook mannen aan mee, of is dat mogelijk? En uit hoeveel personen bestaat de leesclub? En worden de boekbesprekingen in Gouda gehouden? En de grote vraag is natuurlijk: als ik lid kan worden, wat kost zo’n leesclub dan per jaar? En wat zijn de bijkomende kosten? Ik hoor graag van u.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s