Lily’s Non-fictie Leeslounge

Nieuw: een Leeslounge voor non-fictie!

Naast literaire fictieboeken verschijnen er ook ieder jaar heel veel interessante non-fictie of informatieve boeken. Denk aan Kate Raworth’s Donuteconomie, De antwoorden op de grote vragen van Stephan Hawking of Filosofie van een weergaloos leven van Lammert Kamphuis.

Op 18 september 2019 zal de eerste Non-Fictie Leeslounge plaatsvinden in de Chocoladefabriek. Dit is een samenwerking van Bibliotheek Gouda en Lily’s Leeslounge. In deze Leeslounge leer je nieuwe mensen kennen die in hetzelfde onderwerp als jij geïnteresseerd zijn, je leert onder woorden te brengen wat je ervaringen zijn én je ervaringen worden verrijkt door de inzichten van anderen.

Anita Ootjers van Lily’s Leeslounge zal de avond inleiden en het gesprek leiden.
Op 18 september bespreken we Homo Deus. Een kleine geschiedenis van de toekomst van Yuval Noah Harari. Nieuwe technologie en kennis zetten de wereld op zijn kop, hoe verhoudt de mens zich tot deze wereld? En is dat goed of slecht?

Ben je geïnteresseerd? Lees het boek en meld je aan!

Je kunt vanaf nu ook deelnemen aan de Facebook-groep ‘Leeslounge non-fictie’ van Bibliotheek Gouda. Daar houden we je op de hoogte van de Leeslounge.

We starten om 19.30 uur en zullen aan een van de grote tafels bij de ingang van de bibliotheek zitten. De eerste bijeenkomst van deze Non-Fictie Leeslounge is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening en kun je voor aanvang krijgen bij de counter van Kruim. Je koopt of leent het boek zelf en leest het van te voren. Maak aantekeningen, noteer mooie passages (of juist hele irritante!) en bedenk wat je wilt bespreken met de anderen.

Aanmelden voor deze Leeslounge is noodzakelijk: maak daarvoor gebruik van de aanmeldprocedure op de website van de Bibliotheek Gouda.

homo deus1

 

Homo Deus. Een kleine geschiedenis van de toekomst is o.a. te verkrijgen bij Boekhandel Verkaaik, Lange Tiendeweg 35 in Gouda (ook online!).

 

 

Advertenties