Lily’s Non-fictie Leeslounge

13 november 2019: De meeste mensen deugen van Rutger Bregman

image (59)

Naast literaire fictieboeken verschijnen er ook ieder jaar heel veel interessante non-fictie of informatieve boeken. Denk aan Kate Raworth’s Donuteconomie, De antwoorden op de grote vragen van Stephan Hawking of Filosofie van een weergaloos leven van Lammert Kamphuis.

Op 18 september 2019 vond de eerste Non-Fictie Leeslounge plaats in de Chocoladefabriek. De Non-fictie Leeslounge is een samenwerking van Bibliotheek Gouda en Lily’s Leeslounge. In deze Leeslounge leer je nieuwe mensen kennen die in hetzelfde onderwerp als jij geïnteresseerd zijn, je leert onder woorden te brengen wat je ervaringen zijn én je ervaringen worden verrijkt door de inzichten van anderen.

De volgende Non-fictie Leeslounge vindt plaats op woensdag 13 november 2019. We zullen dan De meeste mensen deugen van Rutger Bregman bespreken. Een boek waarin Bregman op zoek gaat naar de ware aard van de mens. Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep van binnen geneigd tot het kwade of het goede? Jan Terlouw vond het ‘een indrukwekkend boek’.

Anita Ootjers van Lily’s Leeslounge zal de avond inleiden en het gesprek leiden.
Ben je geïnteresseerd? Lees het boek en meld je aan!

Je kunt ook deelnemen aan de Facebook-groep ‘Leeslounge non-fictie’ van Bibliotheek Gouda. Daar houden we je op de hoogte van de Leeslounge.

We starten om 19.30 uur en zullen aan een van de grote tafels bij de ingang van de bibliotheek zitten. Deze Non-Fictie Leeslounge is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening en kun je voor aanvang krijgen bij de counter van Kruim. Je koopt of leent het boek zelf en leest het van te voren. Maak aantekeningen, noteer mooie passages (of juist hele irritante!) en bedenk wat je wilt bespreken met de anderen.

Aanmelden voor deze Leeslounge is noodzakelijk: maak daarvoor gebruik van de aanmeldprocedure op de website van de Bibliotheek Gouda.

De meeste mensen deugen is o.a. te verkrijgen bij Boekhandel Verkaaik, Lange Tiendeweg 35 in Gouda (ook online!).