Lily’s Non-fictie Leeslounge

Voor de Non-fictie Leeslounge van 14 september 2022 lezen we het boek Moederstad van Philip Dröge.

Hierin gaat Philip Dröge in het moderne Jakarta op zoek naar sporen van het oude Batavia. Meer dan drie eeuwen lang woonden zijn voorouders in de stad, zo heeft hij ooit van zijn Indische opa gehoord. Maar wie waren ze? In wat voor stad leefden ze? Hoe is twintig procent Aziatisch DNA in hem terechtgekomen?

Het boek werd door het boekenpanel van het Mezza Magazine (waar directeur Erna Staal van de Bibliotheek Gouda deel van uitmaakte) verkozen tot boek van de maand én boek van het jaar: Erna: “Heel knap hoe Dröge met een schijnbare nonchalance maar gevoel voor detail de wereldgeschiedenis weet te verweven in een persoonlijk familieverhaal. Als lezer loop je gevoelsmatig aan zijn zij, daar in Jakarta. Zelfs de veertig pagina’s verantwoording lezen prettig. Wát een boek.” 

Wanneer je mee wilt doen met de bespreking van Moederstad op 14 september a.s. ga dan naar de site van de Bibliotheek Gouda en koop een kaartje: leden van de Bibliotheek Gouda betalen
€ 5,00, niet leden € 7,50.

Naast literaire fictieboeken verschijnen er ook ieder jaar heel veel interessante non-fictie of informatieve boeken. Op 18 september 2019 vond de eerste Non-fictie Leeslounge plaats in de Chocoladefabriek Gouda. De Non-fictie Leeslounge is een samenwerking van Bibliotheek Gouda en Lily’s Books & Cooks. In deze Leeslounge leer je nieuwe mensen kennen die in hetzelfde onderwerp als jij geïnteresseerd zijn, je leert onder woorden te brengen wat je ervaringen zijn én je ervaringen worden verrijkt door de inzichten van anderen. Het is geen ‘vaste’ leesclub, je kunt meedoen wanneer je het boek interessant vindt. De boeken die we inmiddels bespraken zijn:

De meeste mensen deugen van Rutger Bregman
Socrates op sneakers van Elke Wiss *lees recensie op het blog
Het is oorlog maar niemand die het ziet van Huib Modderkolk
Filosofie voor een weergaloos leven van Lammert Kamphuis
Homo Deus van Yuval Noah Harrari
Het zoutpad van Raynor Winn *lees recensie op het blog
De kracht van het nu van Eckhart Tolle
The Artist’s Way van Julia Cameron *lees recensie op het blog
De kracht van kwetsbaarheid van Brené Brown *lees recensie op het blog
Ik ben een eiland van Tamsin Calildas *lees recensie op het blog

Je kunt ook deelnemen aan de Facebook-groep ‘Leeslounge non-fictie’ van Bibliotheek Gouda. Daar houden we je op de hoogte van deze Leeslounge.

Genoemde boeken zijn o.a. te verkrijgen bij Boekhandel Verkaaik, Lange Tiendeweg 35 in Gouda (ook online!).

Advertentie