Lily’s Non-fictie Leeslounge

In de Non-fictie Leeslounge van woensdag 10 november 2021 nemen we een klein uitstapje. We gaan De wandelaar van Adriaan van Dis bespreken. Dit boek uit 2007 wordt opnieuw uitgegeven in het kader van de jaarlijkse actie Nederland Leest. Het boek gaat over Mulder die een hond in zijn schoot geworpen krijgt na een heftige brand waarbij mensen om zijn gekomen. En het is geen zithond maar een wandelhond, dus Mulder maakt vele kilometers door Parijs met de hond aan zijn zijde. De hond stelt Mulder voor aan allerlei mensen en Mulder geeft mensen handen die hij voor de hond voorbij zou zijn gelopen. Een mooi boek en anno 2021 nog steeds uiterst actueel.

Het boek is in de maand november voor leden gratis verkrijgbaar in de bibliotheek. Adriaan van Dis zal naar aanleiding van deze nieuwe uitgave op 18 november een bezoek brengen aan de Bibliotheek Gouda (kaarten zijn helaas uitverkocht).

Wanneer je (gratis) mee wilt doen met de bespreking van De wandelaar op 10 november, stuur dan een mail naar lilysbooksandcooks@hotmail.com.

Naast literaire fictieboeken verschijnen er ook ieder jaar heel veel interessante non-fictie of informatieve boeken. Op 18 september 2019 vond de eerste Non-fictie Leeslounge plaats in de Chocoladefabriek Gouda. De Non-fictie Leeslounge is een samenwerking van Bibliotheek Gouda en Lily’s Books & Cooks. In deze Leeslounge leer je nieuwe mensen kennen die in hetzelfde onderwerp als jij geïnteresseerd zijn, je leert onder woorden te brengen wat je ervaringen zijn én je ervaringen worden verrijkt door de inzichten van anderen. Het is geen ‘vaste’ leesclub, je kunt meedoen wanneer je het boek interessant vindt. De boeken die we inmiddels bespraken zijn:

De meeste mensen deugen van Rutger Bregman
Socrates op sneakers van Elke Wiss *lees recensie op het blog
Het is oorlog maar niemand die het ziet van Huib Modderkolk
Filosofie voor een weergaloos leven van Lammert Kamphuis
Homo Deus van Yuval Noah Harrari
Het zoutpad van Raynor Winn *lees recensie op het blog
De kracht van het nu van Eckhart Tolle
The Artist’s Way van Julia Cameron *lees recensie op het blog

Je kunt ook deelnemen aan de Facebook-groep ‘Leeslounge non-fictie’ van Bibliotheek Gouda. Daar houden we je op de hoogte van deze Leeslounge.

Genoemde boeken zijn o.a. te verkrijgen bij Boekhandel Verkaaik, Lange Tiendeweg 35 in Gouda (ook online!).