Lily’s Non-fictie Leeslounge

Op woensdag 8 september 2021 is er weer een Non-fictie Leeslounge! Dit keer gaan we The Artist’s Way van Julia Cameron bespreken, maar het blijft niet bij bespreken, we gaan het ook DOEN!

Dit bijzondere boek van Julia Cameron is vanaf het moment dat het uitkwam (meer dan 25 jaar geleden) een wereldwijde bestseller: er zijn inmiddels meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht en dat aantal blijft groeien. Zeker nu er weer een herziene uitgave is. The Artist’s Way is een boek dat gaat over het herontdekken van je creatieve vuur. Want volgens Cameron is iedereen creatief. Dit boek heeft als doel om die creativiteit te bevrijden, om de blokkades op te heffen. Dit gebeurt op een spirituele manier. Het boek is bedoeld voor iedereen die graag creatiever wil leven door het beoefenen van een vorm van kunst, of breder nog: iedereen die graag de kunst van creatief leven wil beoefenen.

Het boek is opgezet als een doeboek met oefeningen. In totaal ben je er 12 weken mee bezig. In de Non-fictie Leeslounge willen we dit boek gaan behandelen en met elkaar deze 12 weken doorlopen. Om de week zal er een zoombijeenkomst zijn van een half uurtje (van 19.30 tot 20.00 uur), waar we even met elkaar kunnen overleggen hoe het gaat.

De uiteindelijke bespreking zullen we op woensdag 8 september 2021 met elkaar doen, als het kan live in de Chocoladefabriek in Gouda. Deze bespreking kun je ook per zoom volgen. Hieronder is de planning van de weken voorafgaand aan de bespreking:

  • aftrap: woensdag 16 juni met het bespreken van week 1
  • woensdag 30 juni: week 2 + 3
  • woensdag 14 juli: week 4 + 5
  • woensdag 28 juli: week 6 + 7
  • woensdag 11 augustus: week 8 + 9
  • woensdag 25 augustus: week 10 + 11
  • woensdag 8 september, 19.30 uur bespreking in de Chocoladefabriek, of wanneer corona het niet toelaat via zoom.

Wanneer je (gratis) mee wilt doen met de bespreking, stuur dan een mail naar lilysbooksandcooks@hotmail.com.

Ook wanneer je niet de 12 weken zoals hierboven omschreven wilt volgen, kun je alsnog meedoen met de uiteindelijke bespreking op 8 september 2021. En je hoeft ook niet iedere week mee te zoomen, je kunt het ook beperken tot een enkele keer.

Naast literaire fictieboeken verschijnen er ook ieder jaar heel veel interessante non-fictie of informatieve boeken. Op 18 september 2019 vond de eerste Non-fictie Leeslounge plaats in de Chocoladefabriek Gouda. De Non-fictie Leeslounge is een samenwerking van Bibliotheek Gouda en Lily’s Leeslounge. In deze Leeslounge leer je nieuwe mensen kennen die in hetzelfde onderwerp als jij geïnteresseerd zijn, je leert onder woorden te brengen wat je ervaringen zijn én je ervaringen worden verrijkt door de inzichten van anderen. Het is geen ‘vaste’ leesclub, je kunt meedoen wanneer je het boek interessant vindt. De boeken die we inmiddels bespraken zijn:

De meeste mensen deugen van Rutger Bregman
Socrates op sneakers van Elke Wiss *lees recensie op het blog
Het is oorlog maar niemand die het ziet van Huib Modderkolk
Filosofie voor een weergaloos leven van Lammert Kamphuis
Homo Deus van Yuval Noah Harrari
Het zoutpad van Raynor Winn *lees recensie op het blog
De kracht van het nu van Eckhart Tolle

Je kunt ook deelnemen aan de Facebook-groep ‘Leeslounge non-fictie’ van Bibliotheek Gouda. Daar houden we je op de hoogte van deze Leeslounge.

The Artist’s Way is o.a. te verkrijgen bij Boekhandel Verkaaik, Lange Tiendeweg 35 in Gouda (ook online!).