Lily’s Non-fictie Leeslounge

8 april 2020: Filosofie van een weergaloos leven van Lammert Kamphuis –> ONLINE via Zoom!

Filosofie van een weergaloos leven1

Naast literaire fictieboeken verschijnen er ook ieder jaar heel veel interessante non-fictie of informatieve boeken.

Op 18 september 2019 vond de eerste Non-fictie Leeslounge plaats in de Chocoladefabriek. De Non-fictie Leeslounge is een samenwerking van Bibliotheek Gouda en Lily’s Leeslounge. In deze Leeslounge leer je nieuwe mensen kennen die in hetzelfde onderwerp als jij geïnteresseerd zijn, je leert onder woorden te brengen wat je ervaringen zijn én je ervaringen worden verrijkt door de inzichten van anderen.

Ook in 2020 zullen er 4 Non-fictie Leeslounges zijn. De eerstvolgende vindt op woensdag 8 april 2020. We zullen dan Filosofie van een weergaloos leven van Lammert Kamphuis bespreken. Hij laat in dit boek zien dat filosofie minder onbegrijpelijk en hoogdravend is dan we vaak denken.  toont hoe zowel eeuwenoude als hedendaagse denkers je kunnen bijstaan in het leven.

In verband met het Coronavirus zullen we deze Leeslounge online gaan doen via Zoom. We kunnen zo van achter onze eigen computer of iPad thuis met elkaar discussiëren over het boek. Hoe leuk is dat! Wil je mee doen? Stuur een mailtje naar lilysbooksandcooks.com en je krijg informatie terug over hoe e.e.a. werkt. We zullen woensdag 1 april om 19.30 uur een proefsessie met Zoom doen zodat je aan dit medium kunt wennen. Op 8 april is dan de echte bespreking vanaf 19.30 uur.

Je kunt ook deelnemen aan de Facebook-groep ‘Leeslounge non-fictie’ van Bibliotheek Gouda. Daar houden we je op de hoogte van de Leeslounge.

Filosofie van een weergaloos leven is o.a. te verkrijgen bij Boekhandel Verkaaik, Lange Tiendeweg 35 in Gouda (ook online!).