Lily’s Non-fictie Leeslounge

Op woensdag 7 april 2021 is er weer een Non-fictie Leeslounge! Dit keer gaan we Socrates op sneakers van Elke Wiss bespreken.

Het is een praktische, humorvolle gids vol theorie en oefeningen om fijnere gesprekken te voeren door betere vragen te stellen. In dit boek ontdek je:

  • waarom we zo slecht zijn in het stellen van goede vragen
  • wat de socratische houding is en hoe je ‘m ontwikkelt
  • praktische vraagtips en trucs
  • vraagvalkuilen
  • theorie, achtergrond en veel oefeningen

Op www.socratesopsneakers.nl vind je previews van het boek en gratis downloads, bijvoorbeeld een socratische checklist en goede gespreksstarters. 

Wanneer je (gratis) mee wilt doen met de bespreking, stuur dan een mail naar lilysbooksandcooks@hotmail.com. De bespreking zal via zoom plaatsvinden.

Naast literaire fictieboeken verschijnen er ook ieder jaar heel veel interessante non-fictie of informatieve boeken. Op 18 september 2019 vond de eerste Non-fictie Leeslounge plaats in de Chocoladefabriek Gouda. De Non-fictie Leeslounge is een samenwerking van Bibliotheek Gouda en Lily’s Leeslounge. In deze Leeslounge leer je nieuwe mensen kennen die in hetzelfde onderwerp als jij geïnteresseerd zijn, je leert onder woorden te brengen wat je ervaringen zijn én je ervaringen worden verrijkt door de inzichten van anderen.

Je kunt ook deelnemen aan de Facebook-groep ‘Leeslounge non-fictie’ van Bibliotheek Gouda. Daar houden we je op de hoogte van de Leeslounge.

Socrates op sneakers is o.a. te verkrijgen bij Boekhandel Verkaaik, Lange Tiendeweg 35 in Gouda (ook online!).