Lily’s Non-fictie Leeslounge

In de Non-fictie Leeslounge van woensdag 9 februari 2021 gaan we het boek De kracht van kwetsbaarheid van Brené Brown bespreken. Dit boek heeft als ondertitel: Heb de moed om niet perfect te willen zijn. Want we proberen allemaal perfect te zijn in ons werk, in relaties en in het opvoeden van onze kinderen. Maar we komen allemaal tot de conclusie dat het ontzettend moeilijk is en heel veel energie kost om perfect te zijn. Brené Brown stelt dat perfectie onmogelijk is. En moedigt ons aan om dat perfectionisme te laten varen, onze kwetsbaarheid te omarmen en uitdagingen aan te gaan.

Brené Brown in docente en onderzoekster aan de Universiteit van Houston. Ze heeft inmiddels meerdere boeken geschreven over kwetsbaarheid, moed, schaamte en sociale verbinding. Ze is een veelgevraagd spreekster.

Wanneer je mee wilt doen met de bespreking van De kracht van kwetsbaarheid op 9 februari a.s., ga dan naar de site van de Bibliotheek Gouda. En koop een kaartje: leden van de Bibliotheek Gouda betalen
€ 5,00, niet leden € 7,50.

Naast literaire fictieboeken verschijnen er ook ieder jaar heel veel interessante non-fictie of informatieve boeken. Op 18 september 2019 vond de eerste Non-fictie Leeslounge plaats in de Chocoladefabriek Gouda. De Non-fictie Leeslounge is een samenwerking van Bibliotheek Gouda en Lily’s Books & Cooks. In deze Leeslounge leer je nieuwe mensen kennen die in hetzelfde onderwerp als jij geïnteresseerd zijn, je leert onder woorden te brengen wat je ervaringen zijn én je ervaringen worden verrijkt door de inzichten van anderen. Het is geen ‘vaste’ leesclub, je kunt meedoen wanneer je het boek interessant vindt. De boeken die we inmiddels bespraken zijn:

De meeste mensen deugen van Rutger Bregman
Socrates op sneakers van Elke Wiss *lees recensie op het blog
Het is oorlog maar niemand die het ziet van Huib Modderkolk
Filosofie voor een weergaloos leven van Lammert Kamphuis
Homo Deus van Yuval Noah Harrari
Het zoutpad van Raynor Winn *lees recensie op het blog
De kracht van het nu van Eckhart Tolle
The Artist’s Way van Julia Cameron *lees recensie op het blog

Je kunt ook deelnemen aan de Facebook-groep ‘Leeslounge non-fictie’ van Bibliotheek Gouda. Daar houden we je op de hoogte van deze Leeslounge.

Genoemde boeken zijn o.a. te verkrijgen bij Boekhandel Verkaaik, Lange Tiendeweg 35 in Gouda (ook online!).