It’s a healthy piece of cake – Corinne Weijschedé

its a healthy piece of cake

Vegan. Glutenvrij. Kwalificaties waar de hedendaagse kookwereld mee te maken heeft. Opvallend in de horeca zijn de snel veranderende menukaarten: waar de vegetarisch gerechten een aantal jaren geleden nog slechts bestonden uit een omelet en een gevulde paprika, is het aanbod tegenwoordig (terecht) veel ruimer. Corinne Weijschedé verdiept zich al jaren in plantaardig eten en schreef daar een mooi boek over: It’s a healthy piece of cake.

Over het kookboek

Een feel good – raw – cake & breakfast boek met meer dan 80 eenvoudige & plantaardige recepten! Het boek oogt fantastisch. Stevig, een helder witte kaft met mooi opschrift en mooie fotootjes . Ook wanneer je het openslaat ziet het er geweldig uit. Duidelijke beschrijvingen en mooie foto’s, die als je de colofon leest ook nog eens grotendeels door de auteur zelf gemaakt zijn (ze is echt van alle markten thuis). Het boek is verdeeld in een aantal hoofdstukken: Raw treats, Bakes Treats, All day breakfast treats, Toppings, Parfaits en Smooties. Of het een Engels boek is? Nee, maar op de een of andere manier worden alle gerechten in het Engels aangekondigd. Terecht maakt Corinne in haar voorwoord de opmerking dat aan gezonder bakken wel een prijskaartjes hangt, want er wordt gebruik gemaakt van aardig wat ingrediënten die je niet standaard in je keukenkast hebt staan.

Uitgeprobeerd

Bij de ontbijttraktaties staat de Apple & Berry Crumble die er op het plaatje goed uitziet. Ik probeerde hem uit. Diverse soorten fruit met kaneel op de bodem van een ovenschaal worden overgoten met een mix van havervlokken en speltbloem waardoor een papje van kokosolie, vanillepoeder, agavesiroop en kardemon is gegaan. Dit gaat 30 minuten in de oven op 180 graden. Na het iets te hebben laten afkoelen wordt het geserveerd met een schep (kokos)yoghurt en wat bramen. En dat smaakt heerlijk! Voor ontbijt, maar ook voor tussendoor.

uit healthy piece of cake

Apple & Berry Crumble

Vervolgens test ik het Groene Monster: een smoothie met verse ananas, banaan, bladspinazie, limoen en kokoswater. Echt heel lekker!

Mening

Dat mensen graag vegan willen weten, kan ik me goed voorstellen. Dat mensen echter per se glutenvrij willen eten terwijl ze daar geen (aangetoonde) allergie of aandoening voor hebben, vind ik minder begrijpelijk. Maar er is ongetwijfeld een markt voor. De vegan-restaurantjes bij mij in de stad schieten als paddenstoelen uit de grond. En misschien is deze trend een blijvende en eten we over 25 jaar allemaal vegan en glutenvrij. En dan heeft Corinne daar maar mooi een geweldig kookboek voor geschreven. Ik zeg: uitproberen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s