Mijn vrijheid – Ayaan Hirsi Ali – De autobiografie

preview-ayaan_4569

Fragment

‘Nu vraagt u zich wellicht af: Hoe heet ik? Ik ben Ayaan, de dochter van Hirsi, die de zoon is van Magan, de zoon van Isse, de zoon van Guleid, die de zoon was van Ali, die de zoon was van Wai’ays, die de zoon was van Muhammad, van Ali, van Umar, van het geslacht Osman, de zoon van Mahamud.

Ik ben van deze clan. Mijn oervader is Darod, die achthonderd jaar geleden vanuit Arabië naar Somalië kwam en de grote stam van de Darod stichtte. Ik ben een Darod, een Macherten, een Osman Mahamud, en een Magan. Vorige week was er nog enige verwarring over mijn naam. Hoe ik heet?

U weet nu hoe ik heet.’

Volgens Lily

Wat een moedige vrouw. Van Somalië via omwegen naar Nederland. Tegen ieders advies in in Leiden gaan studeren en terecht komen in de Nederlandse politiek. En dan word je om een misverstand met je achternaam geroyeerd. Holland op z’n smalst. Gelukkig kunnen ze Ayaan in de Verenigde Staten wel op waarde schatten…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s