Grote kleine leugens – Liane Moriarty

grote_kleine_leugens_aae

Volgens Lily

Enkele tijd geleden las ik op aanraden van een vriendin Het geheim van mijn man, een boek dat ik op de titel en cover afgaande nooit had gekocht. Maar wat was dat een leuk boek! Dus toen onlangs het tweede boek van de Australische Liane Moriarty, Grote kleine leugens in mijn straatbieb stond, heb ik het er snel uitgepakt en in mijn vakantiekoffer gestopt. En ook dit boek is een pageturner! Vanaf bladzijde 1 weet je dat er een iemand dood is, maar je weet niet wie en ook niet wie het heeft gedaan. Het boek is spannend, grappig, herkenbaar en soms pijnlijk. Grote kleine leugens beschrijft het leven in een Australisch plaatsje ergens aan zee. De jaarlijkse ouderavond eindigt in een grote chaos met een dode. Maar wie en waarom? Een absolute aanrader, zeker voor de vakantie!

Big little lies is inmiddels een succesvolle HBO-serie met o.a. Reese Witherspoon en Nicole Kidman. In de tweede serie gaat ook Meryl Streep meedoen. Toen het boek Grote kleine leugens verscheen kwam het direct op nummer 1 in de VS terecht, dit was nog nooit een andere Australische auteur gelukt.

Fragment

‘Renata Klein heeft ontdekt dat haar dochter Amabella de afgelopen maand het slachtoffer is geweest van systematisch, stiekem pesten,’ zie mevrouw Lipmann zodra Jane tegenover haar had plaatsgenomen. ‘Helaas wil Amabella niet zeggen wat er precies is gebeurd of wie erbij betrokken is. Maar Renata is ervan overtuigd dat Ziggy hiervoor verantwoordelijk is.’

Jane slikte krampachtig. Het was vreemd dat ze toch nog schrok, alsof een idioot optimistisch deel van haar echt had geloofd dat Ziggy in een speciaal klasje voor geniale kinderen zou worden geplaatst.

‘Waaruit bestaat dat…’ Janes stem stokte. Ze schraapte moeizaam haar keel. Ze had het gevoel dat ze een rol moest spelen waarvoor ze niet goed genoeg was toegerust. Haar ouders zouden hierbij moeten zijn. Mensen van dezelfde generatie als mevrouw Lipmann. ‘Waaruit bestaat dat pesten?’

big_little_lies_c58

Titel: Grote kleine leugens
Schrijver: Liane Moriarty
Uitgever: A.W. Bruna
isbn: 9789400506138
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s