Dansen in de hemel – Michael Pilarczyk

dansen1_9df

Fragment

‘Papa, papa!’ roept Donna.
Ze staat in de serre voor de geschilderde glas-in-lood-ramen en kijkt naar de lichte duisternis. In de tuin van Eyckenbosch dansen vlammen uit de vuurkorven en een aantal naaldbomen is versierd met kerstverlichting. Het is kerstavond. We vieren Lisa’s vierenveertigste geboortedag, de eerste verjaardag waar ze zelf niet bij is.

‘Wat is er, Donna?’ vraag ik. Ze reageert niet, ze zwaait! De honden kwispelen en blijven blaffen. Ik ga achter Donna staan en omhels het mooiste meisje van de wereld.
‘Wat zie je?’
‘Sterretjes!’ Ze wijst in de richting van de Heilige Eik.
‘Lisa heeft gezegd dat iedereen in de hemel een sterretje wordt en dat ze soms naar huis terugkomen om te dansen. Ze wil met me dansen, zegt ze.’
‘Zei Lisa dat?’
Donna knikt.
‘Wanneer?’
Ze draait zich om, glimlacht en zwijgt.

Volgens Lily

Ik had een lange vlucht voor de boeg. Niets lekkerders om dan in de boekhandel van Schiphol een boek uit te kiezen dat je in één keer uit kunt lezen. Dat werd het debuut van oud DJ Pilarczyk, een bekende naam uit mijn verleden. En het lukte, in één ruk. Het idee dat delen uit het boek uit zijn leven gegrepen zijn, maakte het interessant, verder vooral vermakelijk.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s