Maar buiten is het feest – Arthur Japin

maar-buiten-is-het-feest_942

Fragment

Te beginnen met incident nummer tien – terwijl zij aan het douchen was, dit keer. Ze had net wat zeep uit haar ooghoeken gewreven toen ze de deur hoorde opengaan., en door een waas Sijmen zag binnensluipen met niet meer dan een handdoek om. Hij had haar strak aangekeken, zijn tong tegen de beslagen ruit gedrukt en er, alsof het iets lekkers was, een paar keer overheen gelikt.
In de eerste pauze ging ze op de trap naar de schoolkantine zitten. Haar broodtrommeltje had ze bij wijze van onderlegger op haar knieën gelegd en haar agenda geopend op die dag. De punt van haar ballpoint priemde al in het papier. Ze draaide hem een paar keer rond totdat de blauwe inkt begon te vlekken. Vezeltjes bleven kleven aan de kogelroller en rolden samen tot een pluisje, dat een paar vegen maakte en ten slotte vastplakte en achterbleef toen ze haar pen uiteindelijk maar wegborg, want hoe zij ook bij zichzelf te rade ging, zij had er geen woorden voor. Letterlijk: ze wist niet hoe het heette wat Sijmen met haar uitspookte.
Iets meemaken waarover je het niet kon hebben – dat was gek. Dat je dingen werden aangedaan die je niet kon benoemen!

Volgens Lily

Maar buiten is het feest is een onthutsend boek. Dat dit soort zaken (seksueel misbruik van kinderen) echt gebeurt is onvoorstelbaar. Dit boek is gebaseerd op het leven van Karin Bloemen. Haar naam wordt nergens genoemd maar het feit is bekend. Goed dat dit verhaal verteld is.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s