Wat ik zeker weet (Wijsheid en inzicht voor elke dag) – Oprah Winfrey

 

preview-oprah_217a

Fragment

Het leven zit vol pareltjes, als we er maar de tijd voor nemen die te waarderen. Ik noem dat ahhh-momenten en ik heb geleerd hoe ik die voor mezelf moet creëren. Bijvoorbeeld door om vier uur ’s middags een kopje masalathee te zetten (kruidig, heet, met schuimige amandelmelk erop: dat is verfrissend en beurt me de rest van de middag op). Ik ervaar dat als krachtige momenten. Daardoor laad je je op, kom je op adem en kom je weer in contact met jezelf.

Volgens Lily

Tja, en zo staat dit hele boek vol met ‘wijsheden’. In ieder verhaal komt het zinnetje ‘wat ik zeker weet….’ voor, gevolgd door een wijsheid. Een beetje teleurgesteld was is wel na het lezen van dit boek. Ik ben een grote Oprah-fan, ben met haar opgegroeid, en weet ook wel dat ze soms wat zweverig kan zijn, maar dit boek voegt echt niets toe. Het enige wat is leuk vond was de tekst op de achterkant van het boek: “Wat ik zeker weet: je reis begint met de keuze om op te staan, eropuit te gaan en ten volle te leven.” En zo is het!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s