De belofte van Pisa – Mano Bouzamour

De belofte van Pisa

Volgens Lily

Mano Bouzamour (in november 2013 regelmatige gast bij Pauw en Witteman) lijkt met De belofte van Pisa een autobiografisch boek te hebben geschreven. Joris Luyendijk zet hem aan om zijn jeugdbevindingen op papier te zetten. En op de achterflap staat dat De belofte van Pisa gebaseerd is op zijn eigen leven.Toch blijkt het geen autobiografisch verhaal te zijn. Is dit verwarrend? Of willen wij gewoon dat alles wat er verteld wordt echt is gebeurd, zodat we onze mening daar weer over kunnen vormen. Bouzamour schrijft een boek dat vlot leest en dat ons een inkijkje geeft in het leven van de tweede generatie Marokkaanse jongeren in Nederland. Hoe zij een compleet ander leven leiden dan hun ouders. Ondanks alles een vermakelijk boek.

Fragment

Het had weliswaar een jaar langer geduurd dan gepland, maar vandaag zou ik mijn diploma in ontvangst nemen. Mijn ouders wisten nog steeds niet dat ik was blijven zitten. Dat zullen ze waarschijnlijk ook nooit te weten komen. Weten zij veel dat het vwo zes jaar duurt.”

mano_bouzamour_3b9

Mano Bouzamour

Titel: De belofte van Pisa
Schrijver: Mano Bouzamour
Uitgever: Prometheus
isbn: 9789044628371

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s